Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцима": Средства намијењена за дјецу са интелектуалним потешкоћама

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Кампања за хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима”, која ће бити одржана под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, почиње у понедељак, 6. децембра, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за ђецу са интелектуалним тешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /Менерали/, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и ђеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

“М:тел” хуманитарни број 1411 биће активан од 6. до 31. децембра 2021. године. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са једном КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана