Срцем за срце: Mozzart упутио донацију за лијечење Слободану Ковачевићу

ГС
Срцем за срце: Mozzart упутио донацију за лијечење Слободану Ковачевићу

Уочи Васкрса, у вријеме даривања, компанија Mozzart опет је показала хуманост. Донирали су дио новца за трансплантацију срца младом Слободану Ковачевићу из Брода.

Акција прикупљања новца за овог тридесетогодишњег младића још траје, а из његове породице поручују да су бескрајно захвални свима који им помогну у овим тешким тренуцима.

-Све похвале Mozzartu за овај племенити гест. Сви смо јако захвални, свака помоћ нам је сада добродошла. Зато велико хвала од Слободана, цијеле породице и од мене Mozzartu и свим људима добре воље- каже Слободанова супруга, Јелена Ковачевић.

Слободаново срце тренутно ради на 15 одсто капацитета, а о трансплантацији ће одлучити љекари у Београду гдје има заказане контроле између 10. и 15. маја. Његова супруга свједочи да је Слободаново стање за сада стабилно, а свака помоћ им доноси нову наду да ће се у потпуности опоравити.

За сада је, кроз бројне акције хуманитараца, за Слободана скупљено око 250.000 марака. Колико ће укупно бити потребно новца за трансплантацију, зависи од проналаска донора. Уколико донор буде из Србије, трошкови операције ће бити много мањи. Ако одговарајући орган буду морали да потражују широм Европе, биће им потребно око 700.000 марака.

Слободан је бројним суграђанима познат као музичар, радник у угоститељству и спортиста. Сви који желе да помогну, донације могу да уплате на жиро рачун 5520001947516690 у Адико банци који гласи на име његовог оца Славка Ковачевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана