„Срби за Србе“: Прикупљено 24.100 КМ за адаптацију куће породице Крстић-Маринковић

ГС
„Срби за Србе“: Прикупљено 24.100 КМ за адаптацију куће породице Крстић-Маринковић

БИЈЕЉИНА - На донаторској вечери у Бијељини, коју је организовала Хуманитарна организација "Срби за Србе", као и прије овог догађаја, прикупљено је 24.100 КМ од потребних 40.000 КМ за адаптацију куће породице Крстић-Маринковић из Бијељине која има троје дјеце и живи уз велике здравствене и финансијске потешкоће.

Организација "Срби за Србе"саопштила је да се другој донаторској вечери у Републици Српској одазвало више од 80 гостију да присуством и донацијама помогне овој породици. Организација која очекује одређени број уплата и у наредним данима.

На хуманитарној аукцији лицитирана је икона Мајке Божије Тројеручице из манастира Хиландар и дрес репрезентативца Србије Луке Јовића.

Извјештај са тачним подацима биће објављен на сајту www.srbizasrbe.org.

Програм је отворен благословом оца Велислава Мишуре и поздравном ријечју домаћина Владимира Сарића и предсједника Организације у Републици Српској Саше Вигњевића, након чега је пуштен филм у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година.

За забавни дио вечери били су задужени ансамбл "Фенечки бисери" и бенд "Стара прича".

Осим у Требињу и Бијељини, Хуманитарна организација Срби за Србе ове године одржаће донаторске вечери и у Београду 13. јуна, 20. јуна Чачку и 12. септембра у Новом Саду.

Лијепе вијести доносе вам

 Addiko banka Banja Luka и Глас Српске.

Ова организација постоји од 2005. године и до данас су успјели да помогну више од 3.200 породица са више од 15.000 дјеце.

До сада је прикупљено готово 24 милиона КМ донација, док су само у претходној години прикупили више од шест милиона КМ.

Иза њих је рекордна година када је ријеч о помоћи и испорученим донацијама у Републици Српској - укупна вриједност испоручене помоћи у 2022. години износила је више од 1.300.000 КМ, помогли су 17 породица са 85 дјеце, испоручили помоћ за четири дома здравља, два вртића, једну основну школу и Народну кухињу Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Требињу.

Донаторско вече у Бијељини одржано је у уторак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана