Срби у Чикагу прикупљају новац за обнову храма у Отишићу

Срна
Срби у Чикагу прикупљају новац за обнову храма у Отишићу

ЧИКАГО- Удружење крајишких Срба „Прело“ из Чикага организује данас крајишко прело на којем ће бити прикупљана средства и за обнову храма и парохијског дома у Отишићу у Далмацији.

Светозар Данчуо из Удружења „Прело“ из Чикага потврдио је Срни да ће ово удружење помоћи обнову српских светиња у Далмацији и САД.

-Удружење Прело обиљежава 20 година постојања и организује Крајишко прело у сали манастира Нова Грачаница код Чикага.

Прикупљаће се средства за обнову храма и парохијског дома у Отишићу, за изградњу храма Светих Српских мученика у Мећувоћу и за Српски центар Светог Николе у Лајонсу код Чикага - рекао је Данчуо.

Удружење „Прело“ је покренуло акцију прикупљања средстава за обнову храма Светог Архангела Михаила у Отишићу и на подручју цијеле Америке, а акција траје до 31. маја.

Данчуо је навео да ће у оквиру прела бити организована и изложба „Знаменити Срби Далмације“ аутора Милорада Кураице, али и богат културно-забавни програм.

Из Иницијативног одбора обнове храма у Отишићу су навели да је до сада прикупљено више од 80.000 КМ, али да то није довољно, те истичу да акција прикупљања средстава и даље траје.

Удружење крајишких Срба „Прело“ из Чикага, иако једно од најмлађих српских организација у Америци, по активностима је међу водећим на ширем подручју Чикага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана