Шпирић: Република Српска ће увијек бити уз Србе у Федерацији

Срна
Шпирић: Република Српска ће увијек бити уз Србе у Федерацији

ДРВАР - Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић рекао је данас Срни да ће Република Српска увијек, па тако и током вируса корона, бити уз општине Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац. Шпирић је подсјетио да је Република Српска и раније помагала општинама Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац.

 "Данас је стигла прва интервентна помоћ из Кризног штаба Републике Српске општинама Дрвар, Гламоч, Босански Петровац и Босанско Грахово. Дрвару је додијељено 16 тона брашна, Грахову осам тона, Босанском Петровцу осам тона, Гламочу 10 тона, те Источном Дрвару 0,25 тона", рекао је Шпирић који се састао са начелницима ових општина.

Шпирић је најавио да ће наредна помоћ бити за Дом здравља у Дрвару и за друге здравствене установе у поменутим општинама.

"Оно што је оптимистично у овим општинама јесте да за сада има само један случај заразе вирусом корона, и то у Гламочу.

Очекујем да ће владе Ливањског кантона и Федерације БиХ пружити подршку овим општинама у борби са пандемијом вируса корона", истакао је Шпирић.

Он је рекао да је ово вријеме када ће Република Српска бити заједно са грађанима општина Гламоч, Дрвар, Босански Петровац и Босанско Грахово.

 "Оно што је сигурно јесте да нико бити гладан, показаћемо солидарност да заједно превазиђемо ово тешко вријеме", поручио је Шпирић.

Шпирић је изразио захвалност предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, као и Србији, који, како је рекао, брину за становнике Дрвара, Гламоча, Босаснког Петровца и Босанског Грахова.

Састанку су присусувовали начелници општина Дрвар Душица Рунић, Гламоча Небојша Радивојша, Босанског Грахова Милорад Глигић, Босанског Петровца Дејан Прошић и Источног Дрвара Милка Иванковић, који су Срни рекли да су неизмјерно захвални Републици Српској за пристиглу донацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана