Соколац: Упозорење на учестале пожаре

Срна
Соколац: Упозорење на учестале пожаре

СОКОЛАЦ - На подручју Сокоца угашена су три пожара - горјела је запаљена сува трава у улицама Симе Дрљаче и Иве Андрића, док је у селу Сијерци ватра захватила ниско растиње, речено је Срни у соколачком Ватрогасном одјељењу.

Ови пожари угашени су током јучерашњег дана.

Командир овог одјељења Соколац Миле Шарац нагласио је да је у протеклих пет-шест дана на подручју ове општине угашено 12 пожара, у којима није било веће материјалне штете, али да је њихов број опомена да посљедице могу бити веће.

Он је нагласио да се само у једном случају ватра пренијела на младу шуму, а у осталима је горјела сува трава и растиње, а ватрогасци су у више случајева спречавали да ватра захвати породичне куће и помоћне објекте.

Према његовим ријечима, у протеклих пет-шест дана пожари су угашени на локацијама Кула, Гласиначко поље, Крижевац, Лазе, Брезјак, Пуховац, Примчићи, Ћилимара и у Улици Михајла Бјелаковића.

Шарац је додао да у неким случајевима буду ангажоване по двије-три смјене ватрогасаца на терену, што повећава трошкове Ватрогасног одјељења.

Из Ватрогасног одјељења Соколац апелују да становништво не пали ватру на отвореном у близини објеката и шуме, те да већ запаљену ватру не оставља без сталног надзора.

Ватрогасно одјељење Соколац дјелује у оквиру Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана