Снијег на коловозу у вишим предјелима

СРНА
Снијег на коловозу у вишим предјелима

БАЊАЛУКА- Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим или влажним коловозима, а на појединим дионицама у вишим предјелима на коловозу има снијега.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају путеве Власеница - Хан Пјесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град - Млиништа, подручје Романије, као и пут Сарајево - Тузла /Нишићи и Караула/.

Магла смањује видљивост на магистралном путу Кључ - Сански Мост.

Преко превоја за шлепере и теретна возила са приколицом препоручује се кориштење ланаца.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона, а на путевима гдје су у току радови измијењен је режим вожње и обавезно поштовање привремене сигнализације.

У току су радови на санацији дилатације вијадукта Залужани на магистралном путу због чега се у времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај из смјера Бањалуке према Клашницама одвија успорено једном траком.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

За вријеме постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим саобраћаја, као и због радова у тунелу "Чељиговићи" на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један - Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два".

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због активираног клизишта на магистралном путу Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик - Главичице у рејону Стари Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран - Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље - Доња Трнова - Главичице - Мезграја.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Ливно - Шуица учестали су изласци дивљих коња на коловоз.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце - Доњи Вакуф у тунелу "Скела" и Мостар - Столац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана