Служен парастос за 80 српских бораца

Срна
Служен парастос за 80 српских бораца

БРЧКО - У Храму Успења Пресвете Богородице у Брчком данас је служен парастос за око 80 погинулих припадника 65. Заштитног моторизованог пука Генералштаба Војске Републике Српске, а потом су положени вијенци и цвијеће на спомен-обиљежје погинулим српским браниоцима у центру града.

Парастос за пале припаднике 65. Заштитног моторизованог пука Предсједник Удружења ветерана 65. Заштитног моторизованог пука Зоран Бенак напоменуо је да је ова јединица имала око 5.000 војника, као ни да до данас нису пронађени посмртни остаци неких његових погинулих сабораца.

Он је апеловао да сви органи власти, од ентитетских, до општинских, градских и борачких, озбиљније схвате посљедње позиве за рјешавање основних егзистенцијалних питања бораца, без обзира којој категорији припадају.

Један од бивших старјешина 65. заштитног моторизованог пука Драган Зрнић истакао је да је српски народ стварањем Републике добио слободу коју немају Срби на Косову и у Хрватској.

Члан Удружења Мирослав Лукић подсјетио је да су припадници пука успјели да стигну на сва важна ратишта и тамо гдје је било угрожено српско становништво.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана