Служен парастос у Добоју за све који су живот дали за Српску

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Свештенство архијерејског намјесништва добојског данас су пред спомеником најмлађем погинулом борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу у Добоју служили парастос за све који су дали живот за одбрану Српске.

Споменик Гостићу налази се у порти Саборног спомен-храма Рођења Пресвете Богородице, који данас прославља крсну славу Малу Госпојину.

Прије парастоса, улицама Добоја прошла је литија, а за кумове храма за наредну годину изабрани су замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић и Александар Суботић, те посланик у Представничком дому Парламента БиХ Обрен Петровић.

Ковачевић је рекао новинарима да је задовољан великим присуством грађана који су учествовали у литији и онима који су дошли да јој се поклоне.

Он је навео да Градска управа излази у сусрет потребама Саборног спомен-храма Рођења Пресвете Богородице, те најавио да ће до наредне године бити саграђен објекат Светосавског дома, чије темеље је недавно освештао Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

У оквиру прославе крсне славе Мале Госпојине синоћ је у Саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице архимандрит Доситеј Хиландарац одржао предавање "Жена и спасење свијета".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана