Служен парастос погинулим борцима ЦЈБ Бањалука: Дали немјерљив допринос стварању Српске

А. С.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Полагањем вијенаца и служењем парастоса на спомен-обиљежју одата је почаст за 252 погинула борца јединице Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Бањалука у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Сваког 21. септембра припадници ове јединице се окупљају како би одали пошту страдалим ратним друговима, а ове године због ситуације са вирусом корона помен је одржан са мањим бројем људи и уз поштовање епидемиолошких мјера.

Предсједник Удружења бораца ЦЈБ Бањалука Јово Савановић казао је да су припадници ове јединице дали немјерљив допринос стварању Републике Српске, јер су учествовали на свим ратиштима заједно са војском.

- Када нисмо били на ратишту, штитили смо безбједност наших грађана. Од почетка до краја рата скоро сваког дана смо били уз наш народ - казао је Савановић.

Он је искористио прилику да у име бораца укаже на тежак положај борачке категорије.

- Имамо проблема са исплатама борачких додатака. Припадници наше јединице су шеста и седма категорија, што је несхватљиво. Потребно је боље регулисати категоризацију, јер и полицајци су једнако учествовали у рату као и сви остали - казао је Савановић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана