Славен Гојковић, предсједник дервентске Општинске организације СП-а: Статус града допринио би даљем развоју Дервенте

Срна
Славен Гојковић, предсједник дервентске Општинске организације СП-а: Статус града допринио би даљем развоју Дервенте

БАЊАЛУКА - Предсједник дервентске Општинске организације Социјалистичке партије (СП) Славен Гојковић изјавио је да би додјела статуса града допринијела даљем привредном развоју Дервенте, чему су социјалисти свих претходних година снажно доприносили.

Он је поздравио најаве да би на сутрашњој сједници Народне скупштине Републике Српске могла бити донесена одлука да Дервента добије статус града, саопштено је из СП-а.

“Надам се да ће се народни посланици позитивно изјаснити о овој иницијативи. Дервента такав статус сигурно заслужује, јер до сада је то била једна од економски најпросперитетнијих општина у Републици Српској”, рекао је Гојковић, који је и потпредсједник Скупштине општине Дервента и вршилац дужности директора Јавног предузећа “Шуме Републике Српске”.

Он је истакао да је Дервента примјер економски јаког града, има најмању стопу незапослености, огроман број иностраних компанија и привредних субјеката.

“Дервенћани ће од једне такве одлуке у будућности имати многобројне позитивне бенефите. СП подржава одлуку да Дервента добије статус града. Социјалисти су свих претходних година давали снажан допринос развоју Дервенте”, закључује Гојковић.

Народна скупштина Републике Српске требала би сутра да расправља о Нацрту закона о граду Дервенти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана