Школа у Станарима у рангу најмодернијих у свијету

ГС
Foto: Мондо

Ученици и наставни кадар централне Основне школе “Десанка Максимовић” у Станарима ову школску годину дочекали су у реновираним и модерно опремљеним учионицама и школским просторијама, на којима би им позавидјели и вршњаци, односно колеге, и у земљама са најбољим образовним системима на свијету.

"Врхунски опремљене учионице, зборница, фискултурна сала, професионални амфитеатар, продужени боравак и друге просторије, несумњиво су међу најмодернијим у регији и достојни васпитања и образовања 21. вијека".

Захваљујући ЕФТ Руднику и Термоелектрани Станари, примјеру друштвено одговорне компаније, обновљена је не само централна основна школа, него и свих шест подручних одјељења, а услови боравка у њима подсјећају на оне које имају, примјера ради, дјеца у Финској.

“Наши ученици у централној школи имају привилегију јер почињу нову школску годину у потпуно новим условима рада. Обновљена унутрашњост ове школе је дом васпитања и образовања за 292 ђака наше општине”, навели су из ОШ “Десанка Максимовић” у Станарима на својој Фацебоок страници.

Велику захвалност изразили су компанији ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари, истакнувши да “несебично помажу у стварању бољих услова за ученике на подручју општине Станари”, преноси Мондо.


“Наша је срећа и част јер у ЕФТ Руднику и Термоелектрани Станари имамо пријатеље који нам помажу од прве године њиховог доласка у Станаре, а већ шест година интензивно обнављају све наше школе. Прије шест година смо уз њихову помоћ обновили дотрајали кров и кровну конструкцију централне школе, а након тога су услиједиле потпуне обнове наши подручних одјељења - ПО Тедин Хан, ПО Драгаловци, ПО Цвртковци, ПО Церовица и ПО Брестово Доње.

Окончана је и обнова централне школе која је укључивала реновиран школски ентеријер, потпуну обнову зидних и подних површина, модеран дизајн холова, постављање нових подних облога, израду новог спуштеног стропа, замјену столарије и електроинсталација”, навели су из ове школе.

Oд школске 2022/2023. године ЈУ Основна школа "Десанка Максимовић" Станари је покренула "Школску телевизију" намијењену промоцији ученика, школе, учитеља, наставника, догађаја и нашег краја уопште. Јуче је објављена прва емисија "Школски разговори". Гост емисије је била Анка Ковачевић, учитељица у пензији. Снимање и обраду видео радили су Синиша Марјановић и Александар Ристић. Водитељ је била Јелица Ерић, ученица IX разреда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана