Синдикат образовања: Просвјетни радници током пандемије беспријекорно радили свој посао

Срна
Синдикат образовања: Просвјетни радници током пандемије беспријекорно радили свој посао

БАЊАЛУКА - Представници Савеза синдиката и Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске честитали су свим учитељима, наставницима, професорима и васпитачима школску славу - Светог Саву, уз поруку да су просвјетни радници за вријеме пандемије вируса корона беспријекорно урадили свој посао.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић у честитки је навео да су прошла и ова година посебне, пуне изазова, тешких одлука и великих задатака који су били и који јесу пред учитељима, наставницима и професорима.  - Сви они су, не штедећи себе, дајући свој професионални максимум одговорили на сваки изазов, на сваку препреку и са посебном емпатијом према нашој дјеци и Републици Српској, беспријекорно и савршено урадили свој посао - нагласио је Гњатић.

Према његовим ријечима, бити просвјетни радник је част и задовољство, али и бескрајна одговорност.

- Све то, у свом раду, показали су наши просвјетни радници и у вријеме пандемије вируса корона, када су својом спретношћу и знањем, организовали наставни процес и нису ускратили својим ученицима обавезу и срећу да уче, да се такмиче, да постижу резултате и да стасавају, већ сутра, у образоване, васпитане људе од којих зависи будућност Српске - истакао је Гњатић.

У честитки је изражена најискренија захвалност свим просвјетним радницима за одговорност "у светом послу који обављају".

- Ви сте битни за нашу дјецу, ви сте битни за Српску и друштво у којем живимо и радимо, и чим прије треба озбиљно размислити, да се бар дјелимично награди ваш рад и ода признање вама прије свега сјајним људима и одличним стручњацима -  додао је Гњатић.

У честитки се напомиње да су сва занимања и сви послови важни, али да се мора имати на уму да без образоване и здраве нације нема будућности.

- Ми смо заједно са вама оредијељени за будућност, за нашу дјецу и за поносне и цијењене просветне раднике. Е то је задатак Министарства просвјете и културе Републике Српске. Синдикат интензивно ради у сарадњи са Министарством, да ово што јесте захтјев, буде у најскорије вријеме и реализовано - наводи се у честитки синдиката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана