Синдикат граничне полиције: Предузети додатне мјере за заштиту полицијских службеника

Срна
Синдикат граничне полиције: Предузети додатне мјере за заштиту полицијских службеника

САРАЈЕВО - Руководство Граничне полиције БиХ и предсједник Синдиката те полицијске агенције Емир Тановић закључили су данас да је потребно предузети додатне мјере на личној заштити полицијских службеника и осталих запослених како би се ситуација са ковидом 19 држала под контролом.

Тренутно је у Граничној полицији, закључно са 23. новембром регистровано 137 активних случајева узрокованих ковидом 19, од којих је позитивних, односно са израженим симптомима 83, а на мјери самоизолације су 54 запослена, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић рекао је да су сви људски и техничко-материјални капацитети ове полицијске агенције усмјерени на источни и сјевероисточни дио земље с циљем спречавања незаконитих улазака у БиХ из правца Србије и Црне Горе, као и на спречавање свих облика прекограничног криминала дуж цијеле границе.

На састанку је разговарано о могућим рјешењима за побољшање услова за рад припадника агенције, побољшању материјално-правног статуса запослених са посебним акцентом на услове рада на терену, нарочито имајући у виду новонасталу ситуацију узроковану пандемијом вируса корона, наводи се у саопштењу.

Галић је представницима Синдиката Граничне полиције БиХ представио постигнуте резултате током ове године, као и активности које се предузимају на сузбијању илегалних миграција.

На састанку је закључено да ће у будућности руководство Граничне полиције и Синдикат, према надлежним органима, достављати иницијативе и приједлоге за измјене законских регулатива како би се унаприједила права и обавезе из радно-правног односа свих запослених у овој полицијској агенцији.

Синдикат Граничне полиције БиХ захвалио је руководству за отвореним дијалог и услове које су обезбиједили за рад синдиката, додаје се у саопштењу.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана