Шикман: Оснивањем средње школе МУП-а подижемо квалитет

Срна
Шикман: Оснивањем средње школе МУП-а подижемо квалитет

БАЊАЛУКА - Начелник Управе за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Миле Шикман рекао је у Бањалуци да је оснивање Средње школе МУП-а потребно ради додатног унапређења квалитета и нивоа образовања полицајаца.

Шикман је рекао новинарима у Бањалуци да обука у Полицијској академији није довољна, те је подсјетио да је Српска од 1992. до 2001. године имала Средњу школу МУП-а, што говори о традицији.

Он је истакао да МУП има комплетну структуру наставничког и сарадничког кадра који ће бити ангажован у будућој Средњој школи МУП-а.

"Имамо савремено опремљене просторије, учионице и кабинете. Понудићемо врло квалитетне услове за обуку, односно искусан и квалитетан наставни кадар и образовање", рекао је Шикман након округлог стола "Полиција и образовање" у организацији МУП-а који треба да кроз размјену искустава и идеја идентификује потребе и могућности унапређења актуелног полицијског школства.

Он је рекао да ће МУП у вези са Средњом школом МУП-а имати промоцију широм Српске кроз све основне и средње школе.

"Надамо се да ћемо имати довољан број заинтересованих младића и дјевојака који ће бити спремни да дођу у Центар за обуку у Залужанима и да се кроз интернатски тип школовања обуче за позив полицајца", рекао је Шикман.

Он је рекао да је циљ стварање модерно обученог полицијског службеника, способног и спремног да одговори свим задацима, те да служи Српској и свим њеним грађанима штитећи њихову имовинску и личну безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана