Сезона гријања у Сокоцу почиње на вријеме

Srna
Foto: Srna

СОКОЛАЦ- Сезона гријања на Сокоцу почеће на вријеме, 15. октобра, а уколико буде потребно и раније, док цијена услуге неће бити повећана, речено је у Јавном комуналном предузећу "Соколац" у чијем је саставу и "Топлана".

Вршилац дужности директора у овом предузећу Бојан Самарџија рекао је новинарима да су у току завршне припреме за почетак сезоне гријања и да "Топлана" располаже количином основног енергента за два мјесеца. 

Он је истакао да се цијена гријања неће повећавати упркос поскупљењу сјечке, горива и пиљевине, те да ће у "Топлани" настојати да се то не одрази на кућни буџет корисника ове услуге. 

"Надамо се да ћемо удуплани скок цијена енергената надомјестити уз подршку општине Соколац, града Источно Сарајево, као и Шумског газдинства жРоманијаж", навео је Самарџија. 

Према његовим ријечима, физичка лица на годишњем нивоу гријање плаћају по цијени од једне КМ плус ПДВ по метру квадратном, а на полугодишњем двије КМ плус ПДВ по метру квадратном. 

Он је навео да је за правна лица цијена централног гријања на Сокоцу три КМ по метру квадратном на годишњем, односно шест КМ на полугодишњем нивоу. 

"Када је ријечи о установама од јавног интереса попут вртића и Дома здравља правимо мале корекције и покушавамо да им изађемо у сусрет", додао је Самарџија. 

Он је рекао да ће "Топлане" у новој сезони уз устаљених више од око 26.190 метара квадратних загријавати и 64 стана у двије стамбене зграде изграђене по програму ЦЕБ два. 

Самарџија је најавио да је хладна проба на топловодној мрежи планирана од 5. до 10. октобра, уколико временски услови не буду захтијевали ранији почетак сезоне гријања. 

Јавно комунално предузеће "Соколац", основано одлуком Скупштине општине 2013. године, осим производње и преноса топлотне енергије, пружа погребне и услуге заједничке комуналне потрошње, те одвози комунални отпад. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана