Шеранић: Веома успјешан процес вакцинације у Бијељини

Срна
Шеранић: Веома успјешан процес вакцинације у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је процес вакцинације против вируса корона у Бијељини веома успјешан.

Шеранић је похвалио данас рад Болнице “Свети врачеви” и Дома здравља у Бијељини за све активности на пружању здравствене заштите пацијентима обољелим од вируса корона.

“Бијељински Дом здравља је међу првима формирао дневну ковид болницу, што је умногоме смањило притисак на саму Болницу и оставило могућност да се организује и пружање услуга по питању других обољења које ова установа пружа у корист становништва”, рекао је Шеранић након што је са премијером Српске Радованом Вишковићем посјетио Болницу у Бијељини.

Министар је похвалио ову координацију рада домова здравља и надлежних болница у Републици Српској и навео да је то механизам и начин на који се може одговорити на изазове короне.

На питање новинара о могућем убрзању вакцинације против вируса корона у Српској, Шеранић је рекао да се то може очекивати са доласком веће количине вакцина које се одмах и шаљу на терен у локалне заједнице.

Министар је током посјете обишао ковид болницу, Поликлинику и Ковид центар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана