Шеранић уручио одликовања за 30 домова здравља

Срна
Шеранић уручио одликовања за 30 домова здравља

БАЊАЛУКА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је уручио одликовања "Медаља заслуга за народ" директорима 30 домова здравља од укупно 55 одликованих у Републици Српској које је, поводом 9. јануара - Дана Републике, додијелила предсједник Српске Жељка Цвијановић.

Одликовања су уручена домовима здравља: Бањалука, Бијељина, Брод, Челинац, Дервента, Добој, Градишка, Кнежево, Костајница, Котор Варош, Козарска Дубица, Лакташи, Модрича, Мркоњић Град, Петрово, Нови Град, Оштра Лука, Дринић-Петровац, Источни Дрвар, Приједор, Прњавор, Рибник, Србац, Станари, Теслић, Крупа на Уни, Шамац, Шипово, Лопаре и Угљевик.

Свечано уручење одликовања уприличено је у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, саопштено је из ресорног министарства.

Шеранић је честитао домовима здравља и пожелио им да одликовања с поносом истичу и чувају, јер она остају као вјечни подсјетник на то колико су преданим радом, трудом и професионализмом заслужни за херојску борбу у спасавању људских живота, на чему су им захвални и Република Српска и њене институције.

Министар Шеранић ће наредне седмице у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву одликовања предати и директорима осталих домова здравља у Српској.

Одликовања су додијељена свим домовима здравља у Републици Српској за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије ковида 19.

За ове заслуге предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је и друге хероје 2020. године у борби против пандемије вируса корона – Универзитетски клинички центар Републике Српске, све болнице у Српској, Институт за јавно здравство, Фонд здравственог осигурања и Републичку управу цивилне заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана