Шеранић: Прича појединих демографа и медија- пуцањ у празно

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Прича коју свакодневно рециклирају опозициони медији и поједини демографи о демографском развоју Републике Српске је пуцањ у празно јер се свијет двије године од задње четири борио са пандемијом, а онда са економским поремећајима које је наметнула украјинска криза, изјавио је Срни министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Упркос свим тим изазовима са којима смо се сусретали и сусретаћемо се још, рекао је Шеранић, Влада Српске  интервенисала је у свим областима -  од повећања плата, пензија, социјалних давања, борачког додатка, али исто тако и кад је ријеч о подршци породици, дјеци и омладини.

"У том погледу радили смо и на измјенама Закона о дјечијој заштити, повећавању издвајања за дјечији додатак, породиљског 100 одсто боловања, кроз нови нацрт Закон.о здравственом осигирању и 100 одсто плате за чувања трудноће", нагласио је министар Шеранић.

Он је подсјетио и да је  по први пут донесен Закон о биомедицински потпомогнутој оплодњи, реализована Стратегија очувања сексуално-репродуктивног здравља и уведене су вакцине против хуманог папилома вируса.

"Према томе, прича коју рециклирају је пуцањ у празно и потпуно без основа", нагласио је Шеранић, подсјетивши на дио мјера и активности које је Влада предузела с циљем помоћи и подршке становништву Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана