Шеранић: Исти квалитет здравствене заштите за све грађане

Срна
Шеранић: Исти квалитет здравствене заштите за све грађане

ФОЧА - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да се журно иде у реконструкцију и изградњу нових објеката у Српској с циљем да се сваком грађанину омогући исти квалитет и ефикасност здравствене заштите.

"Кроз опрему, простор и школовање кадра мислим да ћемо у томе и успјети", рекао је Шеранић у Фочи на отварању 13. симпозијума Удружења хирурга Републике Српске и Хируршке секције Српског лекарског друштва из Србије са међународним учешћем.

Он је истакао да је важно да се у оквиру Закона о здравственој заштити препозна и уважи струка.

"Све хируршке сале у Републици Српској ће бити телемобилне и повезане, радимо на дигитализацији здравства и то су велике ствари. Ниједног тренутка развој здравственог система у Српској неће да стане, управо захваљујући оваквим стручним конгресима", рекао је Шеранић.

Он је нагласио да хирурзи у овим тешким тренуцима нису стали и свој посао током пандемије вируса корона обављали су професионално и часно, те изразио наду да ће им бити омогућено да у наредном периоду раде као и прије пандемије.

Шеранић је додао да се интердисциплинарност, интернационализација, идеје и иновативност морају развијати кроз здравствени систем. Он је захвалио свим љекарима и медицинском особљу за сарадњу са ресорним министарством, а све у интересу грађана Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана