Селак: Никад не заборавити хероје и жртве Козаре

Срна
Селак: Никад не заборавити хероје и жртве Козаре

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак поручио је да народ Републике Српске упркос свим изазовима и кризама никада неће заборавити хероје и жртве Козаре.

Поводом обиљежавања 78 година од Битке на Козари, Селак је поручио да је чување слободарске традиције обавеза генерација које долазе, те да је Козара један од симбола великог страдања српског народа.

- На младима је да наставе традицију и да се сјећају свих невиних жртава. Народ Републике Српске чува слободарску традицију, ми овдје знамо колико је скупа слобода и како треба да је чувамо, да се више никад не десе страшна страдања која је народ Козаре претрпио током Другог свјетског рата - навео је Селак у саопштењу.

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централном спомен-обиљежју на Мраковици, данас се обиљежава 78 година од Битке на Козари.
Битка на Козари почела је 12. јуна 1942. године и трајала је до ноћи између 3. и 4. јула, када је пробијен непријатељски обруч.

Ова битка се помиње и као козарачка епопеја и то је простор на којем је почињен један од највећих геноцида над српским народом у Другом свјетском рату.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана