СДП: СДА украла цитате па их приписала Алији Изетбегићу

Танјуг
СДП: СДА украла цитате па их приписала Алији Изетбегићу

САРАЈЕВО - Социјадемократска партија (СДП) БиХ позвала је Странку демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића да поводом, како су казали, "предизборних активности њихових структура у Сарајеву", испита поријекло цитата које су приписали оснивачу те странке Алији Изебеговићу.

У центру Сарајева, наиме, јуче је постављено камење са уклесаним цитатима Алије Изетбеговића, а по налогу начелника Општине Центар Неџада Ајнаџића.

Из СДП-а су поручили да њима није проблем ни, како наводе, неупућеност ни неписменост кадрова СДА, већ има је проблем што тим чином наносе "велику срамоту цијелом граду који ће опет постати предмет исмијавања у региону, а и шире".

- Овог пута неће бити криви ''бисери'' Абдулаха Скаке, него ''бисери мудрости'' приписани Алији Изетбеговићу - поручили су из СДП-а.

Кажу да је СДА након крађе градоначелничке позиције сада почела да краде и цититате.

Ајнаџић, истичу, није био ни свестан какву је бламажу је приредио за себе, нити да је овим потезом трајно осрамотио оснивача СДА Алију Изетбеговића, јер је "очима јавности као његове подметнуо цитате који му не припадају".

Указују да цитат "Наука открива, умјетност ствара" припада британском сликару Џону Опиу из 18. века, који је Алија Изетбеговић пренио у свом писању.

- Нећемо улазити у анализу неких других уклесаних цитата о мудрости, знању и незнању који се могу посматрати као приближне парафразе одређених мање или више познатих изрека. То ћемо препустити стручној заједници. У СДА очито свакако не знају разлику између умотворине и кривотворине. Када су већ грађанима о њиховом трошку приредили ову прворазредну бламажу, позивамо СДА да уклони своје предизборно камење по путу како би људи могли неометано пролазити, не спотичући се на споменике кривотвореним цитатима - наводе.

У супротном, додају, барем могу пребрусити име аутора и цитат потписати именом стварног аутора, пренео је сарајевски портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана