Sberbank поклонила прву “паметну” соларну клупу граду Бањалука

Г.С.
Sberbank поклонила прву “паметну” соларну клупу граду Бањалука

Sberbank а.д. Бања Лука поклонила је граду Бања Лука прву “паметну” соларну клупу, која је постављена у самом градском језгру, у парку “Петар Кочић”.

Ова “паметна” соларна клупа ће својим модерним и савременим дизајном омогућити пуњење мобилних телефона, лаптопа, таблета и електричних тротинета, бесплатан приступ интернету, а садржи и дисплеј за приказивање видео садржаја са сервисним информацијама града Бања Лука. Осим што је практична, на овој клупи ће грађани моћи да одморе, и да одложе своје бицикле и електричне тротинете. 

“Паметна” соларна клупа функционише по принципу соларних панела, користећи сунчеву енергију, те ће се грађани на овај начин увјерити у предности соларне енергије. 

“Већ годинама се трудимо бити активан члан заједнице у којој послујемо, те стратешки учествовати у пројектима попут овог, којим настојимо подржати примјену  енергетски ефикасних и еколошких рјешења за свакодневни живот грађана. Данашњим поклоном граду Бањалуци и њеним грађанима, желимо дати допринос развијању свијести о важности очувања животне средине”, изјавио је Александар Кесић, предсједник Управе Sberbank а.д. Бања Лука.  

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке изразио је захвалност Сбербанци, која је као друштвено одговорна институција донирала „паметну” соларну клупу, и тиме дала свој допринос граду Бањалуци и њеним грађанима, те уједно својим модерним и савременим дизајном оплеменила сами центар Града. 

“Ова “паметна” соларна клупа, поклон Sberbankе нашем граду, поред свог савременог изгледа крије бројне функционалности, те ће на овај начин грађанима и туристима бити корисна и занимљива у свакодневним активностима. Кроз овакве иницијативе и пројекте промовишемо коришћење обновљивих извора енергије и тиме заједно стварамо још чистији и еколошки освјештенији град”, изјавио је овим поводом Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана