Савез логораша: Суд БиХ сматра да су српске жртве мање вриједне

Срна
Савез логораша: Суд БиХ сматра да су српске жртве мање вриједне

БАЊАЛУКА - Из Савеза логораша Републике Српске истакили су да је срамна пресуда шесторици Бошњака, који су осуђени на укупно 42 године затвора због свирепог мучења и убиства 28 цивила српске националности у звјерском логору "Силос", гдје су била заробљена и дјеца, те поручили да овакве пресуде не могу довести до помирења у БиХ.

"На десетине људи је умрло непосредно послије изласка из логора од посљедица мучења, изглађивања и душевне боли која им је нанијета у овом концентрационом логору", саопштено је из Савеза логораша.

Из Савеза логораша кажу да је поражавајуће то да су Срби појединачно добијали такве казне и то за далеко мање злочине него од оних који су се десили у "Силосу", кроз који је прошло готово 700 српских цивила.

"Са правом се питамо да ли су српске жртве мање вриједне у односу на друге, а што је Суд БиХ другостепеном одлуком и потврдио?", указали су из Савеза.

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду Фадилу Човићу и још шесторици оптужених за ратни злочин над српским цивилима у логору "Силос" и другим објектима на подручју општине Хаџићи, те их осудило на укупно 42 године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана