Савчић: Приоритет мјесечне накнаде за незапослене демобилисане борце

Срна
Савчић: Приоритет мјесечне накнаде за незапослене демобилисане борце

УГЉЕВИК - Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је данас у Угљевику да ће приоритет у раду Републичке борачке организације у наредном периоду бити мјесечне накнаде за незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске, када се након борбе против вируса короне буџет Републике Српске економски стабилизује.

"То рјешење било би слично као и рјешење за наше саборце који су навршили 65 година живота, а нису имали 15 година пензијског стажа, па је та категорија добила мјесечна примања у виду минималне пензије", рекао је Савчић, који је присуствовао редовној годишњој сједници Скупштине Борачке организације Угљевик.

Савчић је похвалио рад угљевичке борачке организације. На редовној годишњој сједници Скупштине Борачке организације Угљевик исказана је подршка раду те организације и једногласно подржан изјештаји о раду за протеклу годину и план рада за ову годину.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је да је у прошлој години испуњен план рада Борачке организације, као и план рада фирме "Борс-препород" која запошљава 50 чланова породица погинулих и ратних војних инвалида.

Маринковић је изразио задовољство јер ће се већ наредног мјесеца отворити спомен-соба у којој ће бити слике 301 погинулог борца Угљевика, као и ратне фотографије и обиљежја Прве мајевичке бригаде.

На данашњој сједници Скупштине једногласно је усвојен и приједлог програма плана рада Борачке организације Угљевика за 2020. годину, као и финансијски план за ову годину. Скупштинске делегате је поздравио и начелник општине Угљевик Василије Перић који је оцијенио добром сарадњу са Републичком и општинском борачком организацијом ове општине.

"У складу са нашим могућностим свих протеклих година спроводили смо значајне програме и пројекте и помагали нашим борцима, породицама погинулих бораца и уопште борачкој категорији друштва", рекао је Перић.

Говорећи стамбеном рјешавању породица погинулих, Перић је истакао да су све ове породице у претходном периоду ријешиле стамбено питање.

"У току прошле године општина Угљевик отпочела је и програм помоћи свим борцима који немају рјешено стамбено питање.

То ћемо успјешно реализовати јер је то наша обавеза", најавио је Перић који је додао да се на годишњем нивоу за потребе Борачке организациеј из буџета општине издвоји 160.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана