Сарајлије од данас могу у баште кафића и ресторана

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Кафићи и ресторани у Кантону Сарајево од данас могу услуживати госте у отвореним баштама и на терасама.

Угоститељи ће се морати придржавати раније прописаних мјера које се тичу размака столова, максимално 20 гостију, редовне дезинфекције и ношења маски, наводи се у одлуци Владе Кантона Сарајево која је донесена у петак, 9. априла.

Од данас је у Кантону Сарајево дозвољен и рад фитнес-центара и теретана искључиво за индивидуалне тренинге. За сваку особу потребно је седам метара квадратних, а у сали не смије бити више од 20 лица.

Дозвољен је и рад продуженог боравка за ученике од првог до петог разреда основне школе уз строго поштивање епидемиолошких мјера.

У одлуци се наводи да ће се васпитно-образовни процес и даље одвијати онлајн, осим практичних вјежби и испита за студенте, који ће се одржавати у просторијама високошколских установа у групама до 20 студената и уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Рад јавних базена остаје забрањен, осим тренажних процеса у базенима који су предвиђени за пливаче и парапливаче, репрезентативце и професионалне ватерполо екипе уз поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера.

Ове мјере трајаће до 19. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана