Сарајево: Заражено 200 дјеце, 77 из вртића "Дјеца Сарајева"

Срна
Foto: Вртић ''Дјеца Сарајева''

САРАЈЕВО- У Кантону Сарајево вирусом корона заражено је 130 дјеце узраста од шест до 14 година, а најкритичније је у вртићима "Дјеца Сарајева" у којима је у посљедњих 15 дана заражено 77 дјечака и дјевојчица узраста до пет година, изјавио је кантонални министар за образовање, науку и младе Анис Кривић.

Настава се због пандемије вируса корона одвија отежано јер је више од 140 радника у вртићима и основним школама у изолацији и самоизолацији, преноси "Дневни аваз".

Предсједник Синдиката основног образовања и васпитања Кантона Сарајево Саудин Сивро изјавио је да је ситуација веома лоша, те да синдикат ове седмице спроводи анкету и свим базама.

"Непоштивање епидемиолошких мјера, породични и јарански кластери, политичке кампање, страначка сијела и скупови, кафенисања и шопинговања по тржним центрима, дернеци по ноћним клубовима и све слично томе, довели су до онога што уопште није добро за нас и не указује на побољшање стања", истакао је Сивро.

Предсједник Синдиката средњег и високог образовања, васпитања, науке и културе Фарук Бешлић прогнозира да би, уколико се овакво стање задржи, наставни процес могао бити озбиљно доведен у питање.

"Синдикат зна да имамо доста наставника који су заражени и који се налазе у самоизолацији. У питању су углавном породични кластери. Због мањка наставног кадра, квалитет наставе већ одавно је дошао у питање. Наши радници су принуђени да раде у немогућим условима, онлајн настава нам свакако задаје доста проблема", истакао је Бешлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана