Сарадња у служби хуманости

Г.С.
Сарадња у служби хуманости

Горске службе спасавања опремљене новим љетним „Nokian” гумама, као поклон компаније „Nokian”, у сарадњи са SiM Impex-ом

Поводом сарадње која је остварена још прошле године, представници компанија SiM Impex из Бањалуке, финског „Nokian”-а те горских служби спасавања БиХ, уприличили су дружење у Томиславграду, једном од градова у БиХ у којима SiM Impex има своју пословницу. Пријатељском окупљању су се придружили, поред директора SiM Impex-а Слађана Цвијановића и директора продаје Љубише Ратковића, и регионални продајни представници ове компаније, као и представник компаније „Nokian” Иван Бура. 

Подсјећања ради, компанија SiM Impex из Бањалуке, током прошле године потписала је уговор о двогодишњој сарадњи са горским службама спасавања из БиХ, која је озваничена испоруком „Nokian” гума за моторна возила за потребе свих горских служби у БиХ. Ова сарадња је произашла из ширења пословања SiM Impex-а европским и свјетским брендовима у понуди те компаније. С тим у вези, SiM Impex је и званични дистрибутер робе финског бренда „Nokian”, чија је пракса да заједно са дистрибутерима дарује пнеуматике за моторна возила горским службама спасавања на локалним тржиштима, што је учинила и у БиХ током претходне године, а што је умногоме помогло свим горским службама у земљи.  

Представник „Nokian”-а Иван Бура је и овога пута потврдио намјеру ове компаније да на глобалном нивоу промовише праве вриједности, што и чини оваквим и сличним активностима, али и нагласио: „Оваква дружења су прилика да се учврсте пријатељства и из прве руке сазнају информације о томе колико је заправо важно да својим доприносом сви помогнемо животу неке заједнице. Нарочито смо срећни као компанија када наша одговорност према заједници резултира оваквим пријатељским односом”.   

„Задовољство нам је и част што смо својим високо постављеним стандардима пословања у прилици да и на овај начин помогнемо организацији која се бави хуманим радом, односно спасавањем људских живота. Свакако, током двије године по потписаном уговору, горске службе спасавања у БиХ биће обезбијеђене новим 'Nokian' гумама. Овога пута, испоручени су љетни пнеуматици за сва возила службе”, рекао је директор SiM Impex-а Слађан Цвијановић.

  Марино Видовић, предсједник Савеза горских служби спасавања у БиХ је овом приликом нагласио колико су важне овакве и сличне сарадње са привредним сектором те додао: „Након што смо претходне године своја возила опремили најквалитетнијим зимским гумама, поклоном компаније Nokian, сада смо у прилици да то учинимо и са љетним сетовима. Захвалио бих компанији 'SiM Impex', која је на бх. тржиште довела овакав страни бренд, који друштвену одговорност показује на најбољи могући начин – даровањем”.   

Окупљање и дружење у Томиславграду, између осталог, поводом ове друштвено одговорне праксе, односно поклона у виду љетних гума којима су наведене компаније обрадовале горске службе спасавања, уприличено је 11. јуна, а том приликом представници компанија имали су и прилику да упознају тај крај БиХ, возећи се џиповима горских служби планином Тушница све до Бушког језера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана