Саобраћа се отежано због мраза и ниске тепмературе

Срна
Саобраћа се отежано због мраза и ниске тепмературе

БАЊАЛУКА - Због мраза и ниске температуре саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија отежано и успорено, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Из Савеза напомињу да возачи посебно пажњу треба да обрате на дионице у сјеновитим дијеловима, у вишим предјелима и преко планинских превоја гдје осим поледице на коловозима има и заосталог снијега, као и да не крећу на пут без зимске опреме.

Због организовања литургије у Саборном храму Христа Спаситеља и богојављенске литије, која ће бити организована данас у Бањалуци, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја у појединим улицама од 11.00 до 14.00 часова.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, па се препоручује кретање алтернативним правцима.

Изградња кружне раскрснице врши се у Лакташима на магистралном путу ка Клашницама, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и она чије одредиште је прије зоне радова, а сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут.

Због извођења радова у тунелу "Брчигово" на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се данас на релацији гранични прелаз Градишка - градилиште нови мост Градишка, као и на дионици пута Приједор–Нови Град-гранични прелаз Градина.

На дионици међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-међуентитетска линија Каруше, као и на међуентитетској линији Хргови-Доњи Блажевац-Лончари-међуентитетска линија Лепница и међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача кретаће се превоз вангабаритног терета, па се возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због санације клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен /Прозор-Јабланица/. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Витез-Травник, Ступари-Живинице, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

На магистралном путу Ливно-Шуица /на превоју Борова Глава/ упозоравамо на изласке дивљих коња на коловоз, посебно у вечерњим и јутарњим часовима.

На граничним прелазима нема дужих чекања при преласку границе.

Држављани БиХ за улазак у Србију не морају имати пи-си-ар тест, као ни за улазак у Црну Гору.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана