Шансу за оздрављење добило 627 дјеце

Анита Јанковић Речевеић
Шансу за оздрављење добило 627 дјеце

Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству "Душа дјеце" за непуних шест година постојања финасирао је лијечење за 627 малишана из Српске за шта је издвојено више од 35 милиона марака.

Само у овој години захваљујући Фонду солидарности 172 дјеце је добило шансу за оздрављење,што је према ријечима директорице Фодна солидарсности Јасминке Вучковић највећа бројка у односу на претходне године.

Она је истакла да су у овој години припремили нови Правилник са измјенама и допунама правилника о начину, поступку,облику, обиму и роковима корисћења средстава којима се поједностављују процедуре одобравања новца за лијечење у иностранству.

- Током пандемија вируса корона освјестили смо проблем путних и трошкова смјештаја у иностранству и тада смо донијели одлуку о рефундирању тих трошкова.

Укидањен ванредне ситуације престала је могућност рефунације а били смо свјесни да то питаје морамо уредити и да имамо простора. Па смо кренули у измјену правилника према којем је сада омогућена рефунација трошкова- рекла је Вучковићева и додала да су у новом правилником избацили и дио административних процедура које су беспотребно оптерећивале родитеље дјеце којима је неопходно лијечење и дијагностика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана