Шамац: Клуб историчара "Посавина" покреће часопис "Наша мисао"

Srna
Шамац: Клуб историчара "Посавина" покреће часопис "Наша мисао"

ШАМАЦ - Клуб историчара "Посавина", чији су чланови из Шамца, Модриче, Бањалуке, Приједора, Добоја и Ниша, планира да од септембра покрене часопис који ће се вјероватно звати "Наша мисао", рекла је Срни предсједник овог клуба Маја Видовић.


Видовићева је додала да су иницијатори за покретање гласника Клуба историчара она и колега Димитрије Живановић из Модриче који је такође члан овог клуба.

Она је напоменула да је планирано да часопис прикупља грађу од сарадника који ће слати своје радове из области науке, а највише из историје.

Видовићева је додала да ће сваки број обрађивати одређену тему, те да ће она и Живановић бити рецензенти.

"Часопис ће бити подијељен у три дијела - у првом ће се обрађивати тема, у другом ће се писати о актуелностима у зависности од ситуације и околности, а трећи сегмент ће чинити разгледнице, односно путописи студената из Српске и других земаља који су посјетили неке земље", каже Видовићева.

Она је додала да Клуб историчара "Посавина" тренутно ради као заступник издавачке куће "Клио" из Београда и да продаје њихове књиге историјске тематике. Заинтересовани могу да поруче ове књиге и преко "Фејсбука".

"Клуб је основан и регистрован 2019. године и броји 20 чланова из Шамца, Модриче, Бањалуке, Приједора, Добоја и Ниша. У претходном периоду до епидемије вируса корона организовали смо културно-историјске вечери у Шамцу на којима су одржана предавања из историје, а један од посљедњих учесника био је Дејан Ристић, аутор књиге Митови српске историје", рекла је Видовићева.

Она је апеловала да се становници придруже и пишу за њих, те позвала предузећа да им финансијски помогну у раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана