САД и НАТО доставили залихе и опрему за борбу против епидемије

Срна
САД и НАТО доставили залихе и опрему за борбу против епидемије

САРАЈЕВО - Представници војске САД и НАТО Штаба Сарајево су, као дио опширних настојања Савезника у борби против пандемије COVID-19, донирали важне залихе и медицинску опрему грађанима БиХ, саопштено је из овог штаба.

Како се додаје у саопштењу, донација је уручена Министарству здравства ФБиХ. 

"У донацији су топломјери, стотине заштитних визира за лице, пет хиљада маски, стотине заштитних наочала и одијела, стотине јоргана, јастука, постељина и стотине литара средстава за дезинфекцију", појашњено ј у саопштењу.

Како се додаје, слична донација уручена је 22. маја 2020. године Министарству здравља и социјалне заштите РС. 

На церемонији уприличеној поводом донације, Замјеник команданта НАТО Штаба, бригадир Мортен Хенриксен изјавио је да се, након што је БиХ упутила официјелни захтјев за помоћ Еуро-атлантском центру за координацију одговора на катастрофе (НАТО), низ савезника одазвао са значајном подршком БиХ, што је, како се наводи у саопштењу, истински доказ солидарности унутар Савеза који дјелује у ситуацијама попут COVID-19.

Захваљујући НАТО Штабу на донацији, помоћник министра за за јавно здравље, Горан Черкез истакао је да "колико је битна сама донација, која ће отићи у наш болнички систем и подржати га потребном опремом, јако је важна управо та сурадња између НАТО-а и Министарства здравства ФБиХ. Сигуран сам да је ово један мали корак у нашој великој сурадњи".

Ове залихе биће од користи радницима који су на првој линији борбе против пандемије док настављају свој важан рад на ограничавању ширења корона вируса, те додатно олакшати третман пацијената заражених вирусом COVID-19. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана