Са тржишта повучено 99 бицикала за дјецу

Срна
Са тржишта повучено 99 бицикала за дјецу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Са тржишта БиХ повучено је 99 бицикала за дјецу јер су проведена истраживања показала да нису безбједна, саопштила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Како би се утврдило да ли бицикли за дјецу испуњавају прописане безбједносне захтјеве извршена су лабораторијска испитивања седам узорака, административна провјера упутстава за употребу и означавања, те визуелна провјера одређених безбједносних карактеристика.

Лабораторијским испитивањем утврђено је да ниједно од седам испитаних бицикала за дјецу није испуњавало безбједносне захтјеве прописане стандардом БАС ЕН ИСО 8098:2015. Као резултат спроведених активности надзора, 99 бицикала за дјецу повучено је са тржишта, а на 108 је извршено отклањање неусклађености.

На основу спроведених активности надзора над тржиштем може се закључити да стање на тржишту БиХ у погледу безбједности бицикла за дјецу није задовољавајуће, те ће због тога надзор бити поновљен, наводе из Агенције.

Надзор су од маја прошле до марта ове године спровеле Агенција за надзор над тржиштем БиХ и тржишне инспекције Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана