Са тржишта БиХ се повлаче три ласерске играчке и индустријска заштитна кацига

Срна
Са тржишта БиХ се повлаче три ласерске играчке и индустријска заштитна кацига

САРАЈЕВО - Са тржишта БиХ повлаче се и уништавају играчке двије врсте ласерских пиштоља, те ласерски показивач, јер представљају ризик од повреда и оштећења вида, а купцима се препоручује да производ врате у продавницу гдје је купљен.

Са тржишта се повлачи и уништава и индустријска заштитна кацига, јер представља озбиљан ризик по здравље корисника, зато што не пружа заштиту од удара и повреда, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Ласерски пиштољи “Аирсофт Гун П-779Б” и “Аир Спорт Гун 729Д”, те показивач “ЛД”, увезени из Кине, представљају ризик од повреде ока и оштећења вида јер измјерена средња снага ласерског снопа код све три играчке није у класи која је допуштена у стандарду БАС ЕН 60825-1:2016.

Производ не садржи ни потребна упозорења и информације за кориснике прописане у истом стандарду.

Индустријска заштитна кацига марке 1802216 ПВЦ, бар код 3870166801981, увезена из Кине, повлачи се са тржишта и уништава, јер није усклађена са наредбом о личној заштитној опреми и не испуњава све захтјеве према стандарду БАС ЕН 397 +А1:2013.

Кацига је недовољно отпорна на пробијање, трака за њено позиционирање недовољно учвршћује, а производ није у потпуности означен, те недостају обавезне информације о безбједносној употреби, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана