Руске вакцине "спутњик ве" сутра стижу у Бањалуку

Срна
Руске вакцине "спутњик ве" сутра стижу у Бањалуку

БАЊАЛУКА - У Републику Српску сутра ће стићи други контингент од 20.000 доза руских вакцина против вируса корона “спутњик ве” које ће дочекати предсједник Владе Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

По добијању одобрења за употребу вакцине, планирано је да се настави са спровођењем имунизације против вируса корона, а у складу са Планом вакцинације у Републици Српској којим је предвиђено да приоритетно буду вакцинисани здравствени радници, корисници и запослени у установама за смјештај старијих лица, становништво старије животне доби, особе са хроничним обољењима, као и родитељи дјеце са посебним потребама.

У наредном периоду очекује се да Републици Српској буду испоручене и преостале наручене дозе вакцина, те да се спроведе имунизација и заштити здравље становништва од заразе вирусом корона.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске издало је рјешење којим је одобрен увоз 20.000 доза вакцине на основу захтјева за увоз који је поднио велетрговац лијекова “Крајина група” из Бањалуке.

Вакцине ће, након царинског поступка, бити упућене на контролу серије у надлежну Агенцију за лијекове и медицинска средства БиХ.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске апеловали су на становништво да и даље поштују препоручене епидемиолошке мјере с циљем спречавања ширења заразе вирусом корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана