Рунић: Срба у Федерацији има и биће

СРНА
Рунић: Срба у Федерацији има и биће

ДРВАР- Начелник општине Дрвар Душица Рунић поручила је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да у Федерацији БиХ има Срба и да ће их бити, те да треба да посјети 13 пријератних српских дрварских села која 28 година послије рата немају струју.

"Дођите у западни дио своје Федерације па ћете видјети колико сте нас осиромашили, обезвриједили и уништили све. Дођите у Дрвар, највећу српску повратничку општину да видите гробље индустрије и сиромахе који немају гдје зарадити за хљеб. Али на огњишту су, чувају и бдију над својим згариштима", поручила је Рунићева.

Она је изјавила Срни да и након 28 година од рата дрварска села која су Дејтонским споразумом припала Бихаћу немају струју.

"Дрвару сте узели 13 села. И тамо живе Срби. Али немају струју ни основне услове за живот па Вас не могу чути како олако изјављујете да нас нема. Клуб Срба у Дому народа ФБиХ попунили сте својим Сарајлијама које сте асимилирали за ових 30 година. Оне пријератне сте отјерали и јефтино купили њихову имовину како бисте сада комотно изјављивали како их тобоже нема", додала је Рунићева.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је, говорећи о формирању власти у ФБиХ, уз оцјену да је СДА незаобилазан фактор, изјавио да је најмањи и најмање захтјеван за освајање српски клуб делегата јер Срба у Федерацији има 30 пута мање него Бошњака, али да тај дио контролише СДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана