Рунић: Ребаланс буџета - историјска шанса за развој Дрвара

Срна
Foto: ГС

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је Срни да ће одборници Општинског вијећа сутра разматрати приједлог ребаланса буџета од више од осам милиона КМ, који представља историјску шансу за развој Дрвара.

"Првобитно планирани буџет је удвостручен захваљујући сарадњи општине Дрвар, те влада Србије и Републике Српске договореној на састанку који је на приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика одржан са предсједником Србије Александром Вучићем у Козарској Дубици у мају", рекла је Рунићева.

Рунићева је нагласила да су у плану бројни значајни пројекти који ће општинском буџету донијети дугорочну финансијску сигурност, а локалном становништву омогућити квалитетније услове за живот.

"Планирано је да се започне реконструкција пијаце, те да се након формирања центра за социјални рад почне реконструкција и опремање старачког дома у згради која је у власништву општине Дрвар", навела је она.

Према њеним ријечима, планирана је и реконструкција кровова на 10 стамбених зграда, чиме ће бити испуњени захтјеви многобројних грађана.

Рунићева је рекла да је у ребалансу буџета планиран наставак финансијске консолидације општинског буџета и јавних установа, као и јачање локалних предузећа набавком потребне опреме. "Надам се да ће одборници препознати значај оваквог приједлога ребаланса, да ће га једногласно подржати за добробит свих нас, да бисмо јединствени градили бољу будућност за нашу дјецу", истакла је Рунићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана