Рудари пронађени мртви, Вишковић упутио телеграм саучешћа

Срна
Рудари пронађени мртви, Вишковић упутио телеграм саучешћа

Зворник - У Руднику боксита на подручју општине Сребреница пронађена су тијела двојице рудара које је затрпао одрон, потврдио је Срни портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Према његовим ријечима, тијела рудара су превезена у Дом здравља Милићи ради предузимања даљих активности с циљем утврђивања узрока смрти.

Полицијској станици Сребреница пријављено је у 11.20 часова да је у Руднику боксита дошло до одрона који је затрпао два рудара.

Полиција је изашла на лице мјеста, а о овом догађају обавијештени су дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина и републички рударски инспектор.

Одмах је започето откопавање и уклањање материјала да би спасиоци дошли до рудара.

Из компаније “Боксит” раније данас је саопштено да се у јамском копу “Браћан” на подручју Сребренице одронила већа количина материјала која је затрпала рударе Славишу Жугића /44/ из Милића и Бранислава Остојића /30/ из Зворника.

Вишковић упутио телеграм саучешћа поводом смрти два рудара

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је поводом тешке рударске несреће на подручју Сребренице телеграм саучешћа породицама двојице погинулих рудара и руководству Компаније “Боксит” Милићи.

“Дубоко ме погодила вијест о рударској несрећи, која се догодила у јами жБраћанж, на подручју општине Сребреница, у којој су трагично страдали рудари Славиша Жугић и Борислав Остојић”, истакао је Вишковић.

Он је додао да је губитак два живота, два добра човјека, ненадокнадив губитак за породице и Компанију “Боксит”, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

“Мало је ријечи које могу ублажити неизмјерну бол због ове несреће, лично сам познавао Славишу и Борислава као дио колектива у Компанији жБокситж, у којој сам и сам радио”, навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, данас је због трагичне смрти Славише и Борислава велика жалост у Компанији “Боксит” и општини Милићи.

“У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем изразе најдубљег и најискренијег саучешћа породицама настрадалих рудара, Вама и цијелом колективу Компаније жБокситж”, наводи се у телеграму предсједника Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана