Рудари поручили да су спремни физички се обрачунати с полицијом

avaz.ba
Рудари поручили да су спремни физички се обрачунати с полицијом

ЗЕНИЦА - Права драма одвија се данас у Страњанима. Наиме, након што је управник рудника Асмир Џук казао да управа планира у јаму послати полицију која би спријечила даљи силазак у јаму, разочарани, огорчени и љути коморати су рекли окупљеним новинарима да ће их спремно дочекати и дати свој живот за јаму.

Предсједник синдиката рудара Страњан Сифет Фетић је окупљеним новинарима казао да су спремни и да се физички обрачунају са полицијом уколико дође до тога, јавља Аваз.

“Овдје доле је мој хљеб и ја немам гдје више. Ја ћу се уништити доле први. Ја власт поштујем, полицију поштујем, али ако крену на нас, дочекат ћемо их. Не дирамо никога, а у свом кругу се боримо. Ко нас дирне, видјеће”, казао је огорчени Фетић.

Разочарани коморати су још једном поновили да се не боје никога.

“Не дирамо никога, али нек не ударају на нас. На све смо спремни. Живот да изгубим, бујрум”, казао је Фетић.

Подсјетимо, након састанка у погону “Страњани”, на којом је рударима тог погона презентован План кракторочних мјера на санацији пословања те смањењу трошкова у ЗДК РМУ Зеница, рудари тог погона изразили су страховање да ће доћи до затварања њихове јаме.

Судбина погона “Страњани”, биће позната по завршетку израде коначног плана санације за зеничке руднике, коју, по одлуци Јавног предузећа Електропривреда Босне и Херцеговине, у склопу којег ради и ЗДК РМУ Зеница, нова Управа има обавезу сачинити у року од два мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана