Рогатица: Стипендије додјељене свим студентима пријављеним на конкурс

Срна
Рогатица: Стипендије додјељене свим студентима пријављеним на конкурс

РОГАТИЦА - У општина Рогатица ове године стипендије ће добити 152 студента, односно сви који су се пријавили на конкурс за стипендирање.

Мјесечни износ стипендије повећан је са 100 на 120 КМ, саопштено је из општине Рогатица.

 Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је да фонд за стипендије ове године износи скоро 190.000 КМ, а да је по његовом доласку на функцију 2016. године са 86.000 повећан на 117.000 КМ и да се тај тренд наставио све до сада.

 “Корона вирус је свима много отежао годину иза нас, па смо жељели да бар на овај начин, у складу са могућностима, олакшамо и студентима и њиховим родитељима. Трудили смо се да задржимо и неки континуитет у повећању мјесечног износа”, рекао је Јагодић, који је данас потписао прве уговоре са студентима о стипендијама.

 С обзиром на епидемиолошку ситуацију, није организовано традиционално окупљање и потписивање уговора са свим студентима, него конференција за медије, на којој су три студента потписала уговоре.

 Студент друге године Факултета техничких наука у Новом Саду на Одсјеку за грађевинарство Тијана Раздољац каже да је изузетно похвално што општина Рогатица, иако мала, максимално настоји да подржи своје студенте.

 “Сигурно је да ће општинске стипендије у овом износу и у оволиком броју значити многим породицама у којима има студената”, рекла је она.

 Остали студенти, који ће бити корисници стипендије, могу од данас до петка да потпишу своје уговоре у згради општине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана