РиТЕ "Угљевик" добио спор против фирме "Терекс инжењеринг"

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

УГЉЕВИК - Предузеће Рудник и термоелектрана (РиТЕ) "Угљевик" добило је спор против фирме "Терекс инжењеринг", којом је одбијен као неоснован тужбени захтјев "Терекса" од 7.751.401 КМ, саопштено је из РиТЕ "Угљевик".

Виши привредни суд у Бањалуци донио је пресуду 29. децембра којом је усвојена жалба РиТЕ "Угљевик", преиначена пресуда Окружног привредног суда у Бијељини од 25. марта и у цјелости одбијен као неоснован тужбени захтјев "Терекс инжењеринга" од 7.751.401 КМ са законском затезном каматом, почев од 29. јула 2016. године.

Овом пресудом потврђени су ставови "РиТЕ Угљевик" да "Терекс инжењеринг" нема основа да потражује ова финансијска средства јер је ријеч о средствима која је "Терекс" вратио овом предузећу по укинутим одлукама из раније вођеног парничног поступка покренутог још 2006. године по тужби "Терекс инжењеринга". Из РиТЕ "Угљевик" наглашавају да је пред свим судским инстанцама окончан и првобитни парнични поступак покренут по тужби "Терекс инжењеринга" из 2006. године те да "Терекс" нема више потраживања према РиТЕ "Угљевик" ни по првобитно покренутом поступку.

"Пресудом Вишег привредног суда од 29. децембра такође је констатовано да Терекс инжењеринг код себе без основа држи и финансијска средства од 2.798.556 КМ која је наплатио 2014. године, а за која су такође укинуте одлуке које су биле основ за наплату", наводи се у саопштењу. Из РиТЕ "Угљевик" истичу да се у наредном периоду може очекивати правоснажно окончање поступка по тужби предузећа против "Терекс инжењеринга", што ће омогућити поврат предметних средстава које са законском затезном каматом износе око 5,5 милиона КМ, о чему је Окружни привредни суд у Бијељини већ донио пресуду 1. октобра, чије потврђивање се очекује од Вишег привредног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана