Ријешити проблеме Срба у селу Каменице

Srna
Ријешити проблеме Срба у селу Каменице

ЈАЈЦЕ - Српски повратници у село Каменице у општини Јајце затражили су од начелника ове општине Едина Хозана да им помогне у рјешавању проблема са којима се суочавају, а један је и планирана изградња великог азила за псе у кругу некадашње касарне.

Повратник у Каменице Миле Вукадин рекао је Срни да повратници још нису добили одговор Хозана, па су затражили помоћ из Републике Српске, односно од начелника општине Језеро Снежане Ружичић, која је прије неколико дана посјетила ово село и обећала да учинити све како би били побољшани услови живота Срба и унапређена општа безбједности у овом повратничком селу.

"Нажалост, као повратници суочавамо се многим изазовима и проблемима. Инфраструктура у селу је потпуно уништена и тридесетак повратника једва преживљава. Сада је планирана и изградња азила за псе што је недопустиво у селу гдје се Срби боре за голи опстанак", каже Вукадин.

Он је изразио наду да ће проблеми повратника бити ријешени, јер ће у супротном бити принуђени да напусте вјековна огњишта. /крај/бон

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана