Риболовци из Бијељине обогатили воде са 700 килограма млађи шарана

Љиљана Алексић
Риболовци из Бијељине обогатили воде са 700 килограма млађи шарана

Бијељина - Заљубљеници у риболов окупљени у Спортско-риболовно друштво “Риба” у Бијељини обавили су редовно годишње порибљавање вода којима газдују обогативши их са 700 килограма млађи шарана.

Према ријечима предсједника овог удружења Миодрага Ђукића, порибљавање је обављено на вјештачким језерима у Црњелову, те Швапској ади и Рудинама у Дворовима, а планирано је да се у ријеку Саву у Бродцу пусти око 250 килограма млађи.

Како је истакао, порибљавање канала ријеке Дашнице, која протиче кроз центар града, није обављено јер се тренутно уређује, а планирано је да се наредне године у њега испусти 300 килограма рибе.

- Чим се стекну услови ми ћемо то одмах урадити. Средства за те намјене смо обезбиједили - рекао је Ђукић који се нада да ће на тај начин бити ублажена штета настала због радова.

Према његовим ријечима, за овогодишње порибљавање вода средства су обезбијеђена дијелом од новца који је сакупљен на основу издавања рибарских дозвола, а дијелом од одштете, која је Друштву “Риба” исплаћена због штете причињене рибљем фонду прошле године.

У овом друштву истичу да је ове године издато рекордних 860 рибарских дозвола.

- Када све саберемо можемо рећи да смо надмашили Бањалуку по бројности чланства - каже предсједник Скупштине СРД “Риба” Миодраг Маричић и додаје да је, осим пензионера којима је ово хоби, све више младих заинтересовано за риболов што је посебно значајно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана