Републички штаб донио нове одлуке: Дозвољен рад скијалиштима и позориштима

ГС
Републички штаб донио нове одлуке: Дозвољен рад скијалиштима и позориштима

БАЊАЛУКА – Републички штаб за ванредне ситуације данас је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској којим је од данас дозвољен рад скијалиштима и скијашким центрима.

Такође, Републички штаб одлучио је да од понедјељка, 26. априла дозволи рад позоришта.

Републички штаб за ванредне ситуације усвојиo је Закључак о донацији Nestle Adriatic BH д.о.о. БиХ те дао сагласност да се донација од 37.240 швајцарских франака, утврђена од стране Савјета министара, уплати Институту за јавно здравство Републике Српске у сврху набавка вакцина и вакциналног материјала потребног за имунизацију.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је Институт да у складу са позитивно правним прописима реализује предметну донацију и да о истом информише Републички штаб.

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници разматрао је епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.

- У погледу епидемиолошке ситуације, у трећој смо седмици мањег броја укупно заражених.Истовремено, у паду је и број лица која су хоспитализована у здравственим установама - саопштено је из Владе Српске.

Mинистарство породице, омладине и спорта Српске саопштило је да је у Републици Српској примјетно благо побољшање епидемиолошке ситуације.

- Републички штаб за ванредне ситуације ће пратити епидемиолошке параметре и уколико се настави тренд побољшања, у скорије вријеме ће ублажити мјере када је ријеч о активностима спортских организација - саопштено је из Министарства.

У саопштењу се наводи да, за сада, све мјере остају на снази.

Из Министарства подсјећају да је Републички штаб за ванредне ситуације постепено ублажио мјере и бројне спортске активности су дозвољене.

-Захваљујемо спортистима и спортској јавности на разумијевању и апелујемо да сви грађано поштују прописане мјере, нарочито у предстојећим празничним данима да бисмо сви заједно утицали на побољшање епидемиолошке ситуације - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана