Редовно одвијање саобраћаја

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим коловозима, уз повољне услове за вожњу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У саопштењу је наведено да ће због асфалтирања, од данас до 11. јуна бити обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска, од Верића до Ивањске и преусмјерен на привремену обилазницу локалним путем Ламовита-Бистрица-Ивањска.

Радови се изводе на путевима Драксенић-Врбашка један-Врбашка два, Дервента-Жировина, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења већег од 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

На путевима Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, код Дервенте, због деминирања ће, у периоду од 8.00 до 15.00 часова долазити до получасновних обустава саобраћаја.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Бистрица-Подграб и Укрина-Горња Вијака одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се путевима Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-Клобук и Станић Ријека-Брод, Шамац-Каруше, Брчко-Лепеница, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова у тунелу "1. март" на дионици ауто-пута А-1 Зеница југ-Лашва саобраћај је обустављен у смјеру Зеница-Лашва, а возила саобраћају двосмјерно супротном страном ауто-пута.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела", током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком. У ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана