Реални сектор добио олакшице од готово 100 милиона марака

Срна
Реални сектор добио олакшице од готово 100 милиона марака

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је реални сектор из републичког буџета добио олакшице од готово 100 милиона марака за посљедње непуне двије године.

Вишковић је у Народној скупштини Републике Српске нагласио да је бенефит рада Владе и у томе да је цијена електричне енергије у Српској повољнија него у ФБиХ.

Он је истакао да је поносан на оно што је урадила Влада Републике Српске и нагласио да нису тачни наводи посланика СДС-а Миладина Станића да није учинила ништа.

- Направите анализу рада Владе Републике Српске, па ћете видјети раст плата, пензија, покривености извоза увозом, запослености, буџета и производње, те смањење дефицита спољнотрговинске размјене. Треба урадити још и трудићу се да буде урађено још више јер је то мој задатак - истакао је Вишковић.

Према његовим ријечима, да није било ових показатеља, у Републици Српској не би било раста пензија од 3,11 одсто.
Вишковић је навео да је буџет Српске за ову годину већи за 160 милиона КМ у односу на прошлу, те да је ребаланс прошлогодишњег буџета под руководством Владе остварен у плусу од 60 милиона марака.

Он је подсјетио на кредите Инвестиционо-развојне банке са стимулативним стопама које су користили многи привредници и грађани, те подстицаје за пивреднике на повећање плата радника.
Вишковић је најавио да ће крајем фебруара бити одржан округли сто "Привреда Републике Српске и правци даљег развоја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана