Развојна агенција: Унапређење пословања за девет пословних субјеката у Српскоj

Srna
Развојна агенција: Унапређење пословања за девет пословних субјеката у Српскоj

БАЊАЛУКА - Развојна агенција Републике Српске, у оквиру Европске мреже предузетништва, реализује нови циклус обука из области контролинга, односно водеће њемачке методологије управљања предузећем.

 

Обуку, која је почела данас, похађа девет кандидата из девет пословних субјеката у Српској.

Они ће уз подршку искусних предавача стећи основна знања из области контролинга и овладати алатима и техникама које ће практично примијенити у свом и у раду предузећа.

Према ријечима директора Развојне агенције Републике Српске Маринка Ђукића, контролинг је водећа њемачка методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних пословних одлука као што су, између осталих, израда буџета, стратешко планирање, те обрачун трошкова и учинака.

Прије почетка обуке у просторијама Развојне агенције Републике Српске потписани су уговори са кандидатима, као и представницима предузећа којима ће бити пружена ова услуга, саопштено је из ове агенције.

Извршни директор бањалучке "ГМП компани" Зоран Јолџић приликом потписивања уговора је истакао да ова компанија већ примјењује контролинг као начин управљања и прикупљања података ради доношења правовремених и исправних одлука, а од овог тренинга очекују да та надограде знања и унаприједе вјештине.

Обуку у области контролинга Развојна агенција Републике Српске организује другу годину.

Прошлогодишњу обуку прошло је 10 представника предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана