Развијати сарадњу привредника Aдане и Бијељине

Срна
Развијати сарадњу привредника Aдане и Бијељине

БИЈЕЉИНА - Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић разговарао је у Адани у Турској са представницима Привредне коморе тог града и указао на потребу наставка добре привредне сарадње, гдје интерес могу пронаћи привредници из бијељинске регије.

Савић се састао са предсједником Привредне коморе Адана Зеки Киванчем, који је изразио жељу за развијање пословне сарадње и потребу ове регије за увозом биљних протеина- соје, саопштено је данас из Подручне привредне коморе Бијељина.

Савић је истакао да је радна посјета Привредној комори Адана још једна потврда успјешних односа коморских система.

У току радне посјете, Савић је присуствовао сједници Управног одбора Трговачке коморе Адана гдје је указано на потребу интензивније привредне сарадње кроз повезивање пословне заједнице двије земље.

Генерални секретар Бирол Јарман изразио је потребу ове регије за склапањем нових пословних веза у сектору градње монтажних објеката.

Адану привлачном за улагање, чине отворен приступ турским и међународним тржиштима са постојећим саобраћајним капацитетима, а осим тога, град је маркетиншки и дистрибутивни центар пољопривредног подручја које производи памук, пшеницу, јечам, грожђе, агруме, маслине и дуван.

Подручна привредна комора Бијељина ће у наредном периоду радити на повезивању привредника који се баве овом граном производње са Турском.

Из бијељинске Привредне коморе су најавили долазак делегације представника Коморе из Адане и привредника из те регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана