Разговарано о упису универзитета у Регистар високошколских установа

Срна
Разговарано о упису универзитета у Регистар високошколских установа

Источно Сарајево - Чланови Скупштине Ректорске конференције БиХ разговарали су данас у Источном Сарајеву о проблемима уписа универзитета у Регистар акредитованих високошколских установа у БиХ, као и о спровођењу Приоритета за развој високог образовања у БиХ за период 2016-2026. године.

На данашњој сједници донесена је и одлука о разрјешењу досадашњег ректора Универзитета у Источном Сарајеву Стеве Пашалића са дужности предсједника Ректорске конференције, као и одлука о престанку овлаштења за заступање овог тијела са даном престанка његовог мандата на мјесту ректора.

Усвојена је и одлука о именовању новоизабраног ректора Универзитета у Источном Сарајеву Милана Кулића на дужност предсједника Ректорске конференције, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

На сједници се одлучивало и о приједлозима одлука и закључака условно усвојених на првој сједници Ректорске конференције БиХ.

Сједници су осим Пашалића и Кулића, присустовали ректори универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, Сарајеву Рифат Шкријељ, “Џемал Биједић” у Мостару Елвир Зломушица, те у Зеници Дамир Кукић.

У име Универзитета у Тузли присустовао је Ведад Пашић, као и проректор за међунарнодну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Бокоњић и генерални секретар Равијојла Ђуричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана