Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбени кредит за младе и младе брачне парове

ГС
Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбени кредит за младе и младе брачне парове

БАЊАЛУКА - Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове који су подигли стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Републици Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо развојне банке Републике Српске.

Право пријаве на конкурс имају лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, за стамбене кредите за младе брачне парове или за стамбене кредите по било ком основу, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до 35 година живота. Конкурисати може и судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, за стамбене кредите за младе брачне парове или за стамбене кредите по било ком основу, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник има до 35 година живота (у том случају пријаву на конкурс подноси судужник)

Услов за конкурс је да они кји траже субвенцију имају мјесто пребивалишта у Републици Српској.

Конкурс је отворен до 25.октобра ове године.

Aпликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе Републике Српске.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године. До сада је додијељено 3.848 субвенција.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана